expertise

Insolventierecht en herstructurering

De advocaten van Cluster Advocatuur hebben jarenlange (internationale) ervaring en de juiste kennis om alle partijen die betrokken zijn bij een faillissement, surseance of herstructurering bij te staan. We hebben de afgelopen jaren vele bestuurders, aandeelhouders, debiteuren, pand- en hypotheekhouders en ook werknemers geadviseerd.

Gezamenlijk stellen we een plan van aanpak op, helpen we je met de uitvoering en streven we naar een zachte landing zodat je verder kunt. Denk aan:

Er is wat ons betreft altijd een oplossing. Twijfel? Neem vandaag nog vrijblijvend contact op via 073 – 303 00 51 of stuur een mail.

Ondernemer?

Een faillissement het einde? Wat ons betreft niet. In veel gevallen is het de start van een nieuw begin. Je moet verder en wilt blijven ondernemen. Maar kan dat zomaar? Wat mag er vooruitlopend op een faillissement wel en wat niet? Wie kun je wel of niet betalen. Wat zijn de spelregels? Dit zijn slechts enkele vragen die dan aan bod kunnen komen en waarin de advocaten van Cluster Advocatuur je kunnen helpen.

Betalingsproblemen van je klant?

Een klant die in betalingsproblemen verkeert is natuurlijk niet fijn. Het probleem van je klant moet vooral niet jouw probleem worden. Klinkt logisch toch? In de praktijk zien we het echter maar al te vaak gebeuren: je klant betaalt de factuur niet en creëert zodoende liquiditeitsdruk bij jou als crediteur. Er volgen verschillende toezeggingen maar deze worden niet nagekomen. Wat dan? De advocaten van Cluster Advocatuur kennen je rechten als crediteur, kennen de klappen van de zweep en komen met een concreet plan om ervoor te zorgen dat de factuur betaald wordt. Ook denken we verder en kunnen we je adviseren bij het opstellen van een debiteurenbeleid om herhaling te voorkomen.

Gaat je debiteur failliet? Vervelend, maar het is niet het einde. We weten of een vordering te verhalen valt op bestuurders, commissarissen of feitelijk beleidsbepalers. Wij kunnen contact voor je opnemen met de curator, je helpen met het indienen van je vordering in het faillissement en het onderzoeken van alternatieve mogelijkheden om alsnog je vordering te verhalen op bijvoorbeeld bestuurders, commissarissen of feitelijk beleidsbepalers.

Gaat je werkgever failliet?

Het kan voorkomen dat je werkgever in betalingsproblemen verkeert of zelfs failliet is. Wat zijn de gevolgen hiervan voor jou als werknemer? Het is denkbaar dat er dan verschillende vragen in gedachten afspelen. Denk hierbij aan vragen over jouw achterstallige loon, jouw vakantiegeld en postcontractuele bedingen met je failliete werkgever.

Vragen? Neem vandaag nog vrijblijvend contact op via 073 – 303 00 51 of stuur een mail.