Of je nu als ondernemer zelf in zwaar weer verkeert, te maken hebt met een failliete klant of overweegt het faillissement van een debiteur aan te vragen – wij helpen je graag. Samen bekijken we de mogelijkheden en stellen we een concreet plan van aanpak op. We begeleiden je in elke stap van het proces, zodat je met vertrouwen de toekomst tegemoet gaat. Onze expertise ligt onder andere op de volgende gebieden:
Een klant die in betalingsproblemen verkeert is natuurlijk niet fijn. Het probleem van je klant moet vooral niet jouw probleem worden. Klinkt logisch toch? In de praktijk zien we het echter maar al te vaak gebeuren: je klant betaalt de factuur niet en creëert zodoende liquiditeitsdruk bij jou als crediteur. Er volgen verschillende toezeggingen maar deze worden niet nagekomen. Dit leidt voor jou als ondernemer voor problemen met de cashflow. Maar wat kun je er tegen doen?
De advocaten van Cluster Advocatuur kennen je rechten als crediteur, kennen het klappen van de zweep en zorgen ervoor dat jouw factuur betaald wordt. Ook denken we verder en kunnen we je adviseren bij het opstellen van een debiteurenbeleid om een dergelijke situatie in het vervolg te voorkomen.
Gaat je debiteur failliet? Vervelend, maar het is niet het einde. Wij helpen je graag om te onderzoeken of er mogelijkheden zijn om je vordering alsnog te verhalen. Wij kunnen contact voor je opnemen met de curator, je helpen met het indienen van je vordering in het faillissement en alternatieve mogelijkheden onderzoeken om alsnog je vordering te verhalen op bijvoorbeeld bestuurders of andere verantwoordelijken. Ook kunnen we je helpen om bijvoorbeeld een retentierecht of een eigendomsvoorbehoud uit te oefenen.
Heb je vragen over faillissement, betalingsproblemen, debiteurenbeheer of herstructurering? Wacht niet te lang en neem vandaag nog vrijblijvend contact op.
Ja, als bestuurder kun je onder bepaalde omstandigheden persoonlijk aansprakelijk worden gesteld, bijvoorbeeld bij onbehoorlijk bestuur of wanneer je te lang doorgaat met het aangaan van verplichtingen terwijl het al duidelijk is dat het bedrijf niet kan betalen. Wij adviseren je over je rechten en plichten om dit risico te beperken.
Als je klant zijn facturen niet betaalt, kun je verschillende juridische stappen ondernemen, zoals het starten van een incassotraject of het aanvragen van faillissement van de debiteur. We helpen je bij het bepalen van de beste strategie en begeleiden je in het proces om je vorderingen te innen.
Onze tarieven variëren tussen de €195 en €250 per uur, afhankelijk van de complexiteit van je zaak. In sommige gevallen kunnen we ook werken met een fixed fee. Wij bespreken altijd de kosten vooraf, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.
Wanneer je debiteur failliet gaat, kunnen wij je helpen bij het indienen van een vordering bij de curator. We onderzoeken ook of er mogelijkheden zijn om je vordering alsnog te verhalen op de bestuurders of andere verantwoordelijken. We begeleiden je door het proces van het faillissement heen.
Faillissement is vaak een laatste stap, maar in sommige gevallen biedt het een kans op een frisse start. Wij helpen je de voor- en nadelen te wegen, kijken naar alternatieven zoals surseance van betaling of herstructurering, en adviseren je over de beste aanpak voor jouw situatie.
Faillissement is de officiële verklaring dat een onderneming niet in staat is om haar schulden te betalen, met als gevolg dat de onderneming wordt geliquideerd. Surseance van betaling is een tijdelijke bescherming tegen faillissement, waarbij de ondernemer de tijd krijgt om een plan voor herstructurering of sanering van de schulden te maken.
De WHOA is bedoeld voor ondernemingen die levensvatbaar zijn, maar hun schuldenlast niet meer kunnen dragen. Zowel kleine ondernemers als grote bedrijven kunnen van deze regeling gebruikmaken.
De WHOA biedt de kans om schulden te saneren terwijl de onderneming blijft bestaan. Faillissement leidt in de meeste gevallen tot het einde van de onderneming.